Tri Kralja (6.1.2022.)
Predstave

Sveta Tri Kralja

Održana predstava

U našoj župi se ove godine dana 6.1.2022. na blagdan Bogojavljenja ili sv. Tri Kralja održala istoimena predstava. Prizore iz evanđelja uprizorila je župna dramska skupina. Puku su dočarani događaji iz Isusovog najranijeg djetinjstva.

Prikaz evanđelja

Predstava je započela s Josipom i Marijom koji su prema židovskom zakonu sa Isusom došli u hram da bude obrezan. U hramu su starac Šimun i Ana navijestili Isusa i njegovu sudbinu, iznenadivši njegove roditelje. Nakon svete obitelji, hram dolaze posjetiti i tri kralja raspitujući se o Mesiji koji ima doći.

Vijest o novorođenom kralju čuo je i Herod koji je, uznemiren, poslao po hramske pismoznance da sazna odakle Kralj dolazi. Saznavši da se nalazi u Betlehemu, šalje tri kralja u posjet da mu dojave gdje se točno Isus nalazi.

Kraljevi odlaze i prinose svoje darove Isusu – zlato jer je Kralj, tamjan jer je Bog i smirnu jer je Čovjek. Kraljevi, a nakon njih i sveta obitelj dobivaju objavu da Herod planira ubiti Isusa te odlaze. Čuvši za njihov bijeg, Herod se rasrdi i ubija svu djecu od dvije godine i manje, čime se ispunja proročanstvo.

Pogledajte cijelu predstavu