Krist Otkupitelj
Općenito

Hvaljen Isus!

Ovim putem htio bih pozdraviti sve vjernike u našoj župi i poželiti im dobrodošlicu na župnu stranicu. Radi saznavanja župnih obavijesti već se neko vrijeme javlja potreba da se i naša župa “digitalizira”, to jest da vjernici aktualne župne obavijesti, osim na oglasnoj ploči i usmenom predajom, mogu pronaći i na internetu. Uslijed pandemije koronavirusa još je važnije postalo saznati epidemiološke mjere za vrijeme svetih Misa. Zahtjevom novog župnika, velečasnog Mate Draganovića, izrada mrežne stranice naše župe započela je u rujnu 2020. godine.

Upoznajte se sa stranicom

Slika računalaStranica je dizajnirana tako da svaki župljanin koji traži određenu informaciju do nje lako dođe. Na naslovnici se mogu pronaći najpotrebnije stvari, a to su: Riječ Božja (misao tjedna), župne obavijesti te raspored misa. Župne obavijesti obično se stavljaju dan nakon nedjeljne svete Mise, a mogu se pronaći i klikom na ovu poveznicu: Otvori.

Nadalje, informacije o obredima (sv. Mise, klanjanja) mogu se pronaći preko glavnog izbornika, pritiskom na gumb “Liturgija”, dok se ostale informacije mogu pronaći u najnovijoj župnoj obavijesti.

Najuporniji će uočiti i gumb Želim sudjelovati koji vodi do informacija o aktivnim župnim grupama, službama i slično. Zadnju ili zadnje dvije godine sve se više vjernika aktivno uključilo u život župe te naša Crkva, sa velikim C, svakim danom biva sve življa i življa. To je samo dokaz stare izreke da Gospodin stostruko vraća. Što misliš, koliko bi snažnija, brižnija naša župa bila kada bi se i ti uključio?

Sudjeluj u izradi stranice

Župljani koji imaju bilo kakvu vrstu materijala koji bi bili korisni za stranicu, poput slika župe ili zanimljivih tekstova i statistika o povijesti župe, mogu poslati e-poštu na sljedeću adresu administratora stranice uz opis i prijedlog: uznesenjebdm.savskinart@gmail.com.